Parlamentul Bulgariei a aprobat furnizarea de ajutor militar suplimentar către Ucraina în războiul său cu Rusia

Argeș Online
1 Min Read
Parlamentul Bulgariei a aprobat furnizarea de ajutor militar suplimentar către Ucraina în războiul său cu Rusia

Parlamentul Bulgariei a aprobat miercuri furnizarea de ajutor militar suplimentar Ucrainei în conflictul său cu Rusia. La o întâlnire care a avut loc în spatele ușilor închise, parlamentarii au votat în favoarea furnizării Ucrainei de rachete antiaeriene defecte pentru sistemul de apărare aeriană S-300 fabricat în Rusia și de muniție pentru arme automate de calibru mic, aruncate de Ministerul de Interne, a relatat agenția de știri de stat BTA.

Experții militari au declarat că rachetele nu pot fi reparate în Bulgaria, dar Ucraina are facilitățile necesare pentru a le repara sau a le folosi ca piese de schimb. Amiralul Emil Eftimov, a asigurat parlamentarii că armele furnizate nu afectează capacitatea defensivă a Bulgariei.

Votul a reflectat diviziunile din țara balcanică cu privire la furnizarea de ajutor militar Ucrainei. A stârnit critici din partea Partidului Socialist și a naționaliștilor pro-ruși din partidul Revival, care au votat împotriva trimiterea ajutorului. Bulgaria, care s-a alăturat NATO în 2004, deține încă stocuri de arme de proiectare sovietică și are numeroase fabrici care produc muniție pentru acestea.

Distribuie