Parlamentarii, nederanjați din vacanță. Legea pensiilor speciale mai așteaptă

Andri
1 Min Read
Parlamentarii

Parlamentul nu va mai fi convocat în sesiune extraordinară pentru punerea în acord a legii pensiilor speciale cu decizia CCR, conform unor surse guvernamentale.

Coaliția de guvernare a decis să nu-i mai deranjeze din vacanță pe parlamentari. Reforma pensiilor speciale va fi rediscutată după ce începe sesiunea parlamentară de toamnă, astfel încât ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, să aibă timp să discute modificările cu oficiali europeni.

O vizită la Bruxelles a ministrului ar urma să aibă loc pe 23 august, conform surselor citate. De asemenea, Comisia Europeană ar fi mutat plățile pentru jalonul 3 din PNRR în ianuarie 2024, iar evaluarea experților europeni ar trebui să se desfășoare în luna octombrie, astfel că Guvernul nu mai este presat de timp cu reforma pensiile speciale și nu mai există momentan riscul întârzierii jalonului.

Modificările aduse legii pensiilor speciale ale magistraților nu au trecut testul constituționalității, după ce CCR a admis la începutul lunii august sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu.

Distribuie