Opoziția își recunoaște neputința: “Moțiunea de cenzură e un eșec!”

Andri
2 Min Read

Senatul și Camera Deputaților se reunesc marți, la ora 18.00, în şedinţă comună pentru asumarea răspunderii Guvernului pe pachetul de măsuri fiscale. Guvernul Ciolacu ar putea fi demis, teoretic, în cazul în care majoritatea parlamentară respinge proiectul.

Orgoliile prostești și lipsa de coagulare a partidelor parlamentare din opoziție au dus însă la situația în care nu va fi depusă o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, deoarece nu s-a strâns numărul minim de semnături. USR, AUR și REPER au venit fiecare cu câte o moțiune de cenzură, dar au refuzat să se alieze între ei pentru a susține una și bună.

“E un eșec al întregului Parlament al României, care nu reușește să se mobilizeze. Dar mai e un instrument, să contestăm la Curtea Constituțională legea”, a declarat Cristian Seidler, vicepreșdinte USR, la Antena3 CNN.

Senatorul Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, critică dur USR într-un comunicat de presă pentru refuzul de a susţine o moţiune de cenzură contra guvernului Ciolacu la angajarea răspunderii pe pachetul de legi de reducere a deficitului bugetar.

„Acest pachet legislativ pur şi simplu îngroapă economia naţională. Sigura modalitate de a nu desăvârşi acest dezastru este iniţierea unei moţiuni de cenzură pe care să o susţină toţi parlamentarii cu instinct pentru interesul naţional şi care se gândesc la românii care, muncind, susţin această economie” – afirmă Claudiu Târziu, precizând că partidul AUR nu are destule semnături pentru a depune singur o moţiune, tot aşa cum nici USR nu poate iniţia fără AUR un astfel de demers.

Guvernul Ciolacu urmează să îşi asume răspunderea pe un proiect de lege care cuprinde mai multe măsuri fiscale de reducere a cheltuielilor bugetare și de creștere a taxelor- o parte dintre aceastea fiind criticate atât de oameni politici, cât și de reprezentanții mediului de afaceri.

Distribuie