Numărul victimelor crește considerabil atât în Israel, cât și în Fâșia Gaza în urma operațiunii Hamas “Al-Aqsa Flood” și acțiunilor israeliene de contracarare a acesteia

Dragoș Ghiță
2 Min Read
Numărul victimelor crește considerabil atât în Israel

Potrivit Ministerului israelian al Sănătății, numărul persoanelor ucise în Israel în urma Operațiunii “Al-Aqsa Flood” (Revărsarea Al-Aqsa) lansată de gruparea islamistă palestiniană Hamas, în dimineața de 07.10.2023, împotriva Israelului, a trecut (după-amiaza de 08.10.2023) de 600 de persoane, iar numărul răniților a ajuns la 2.048, inclusiv 20 în stare critică și alți 330 în stare gravă. Ministerul israelian al sănătății a precizat că, între victimele agresiunii teroriste a Hamas se numără și zeci de membri ai forțelor de securitate israeliene (militari și polițiști), care au participat și participă în continuare la respingerea atacurilor și la neutralizarea tuturor elementelor Hamas și a altor structuri teroriste de pe teritoriul Israelului.

De asemenea, potrivit ministerului israelian al apărării, acțiunile forțelor armate israeliene continuă în diferite zone din Fâșia Gaza pentru destructurarea și neutralizarea completă a Hamas, dar și a altor grupări islamiste, elemente și alte structuri teroriste, în scopul de a elimina, pe viitor, orice agresiune împotriva Israelului ce ar putea fi inițiată din Fâșia Gaza.

Ministerul palestinian al Sănătății din Fâșia Gaza a informat că, până în după-amiaza de 08.10.2023, peste 230 de persoane au fost ucise și alte peste 1.600 au fost rănite în urma acțiunilor militare israeliene de retaliere a operațiunii “Al-Aqsa Flood” pe teritoriul Fâșiei Gaza.

De asemenea, Agenția ONU pentru Refugiații Palestinieni (UNRWA) a anunțat (08.10.2023) că peste 20.000 de palestinieni din Fâșia Gaza s-au adăpostit în cele 44 de școli ale UNRWA din localitatea Gaza și din vecinătatea acestei localități.

UNRWA a mai precizat că trei dintre școlile sale au suferit pagube colaterale în urma acțiunilor forțelor armate israeliene, iar operațiunile UNRWA pentru furnizarea de apă au fost sistate la nouă puțuri de apă de pe teritoriul Fâșiei Gaza. De asemenea, UNRWA a precizat că centrele de distribuție a alimentelor ale UNRWA, care deservesc peste 540.000 de rezidenți din Fâșia Gaza, au fost închise încă din după-amiaza zilei de ieri, 17.10.2023.

Distribuie