Nu e glumă! Premierul și-a luat consilier robot, primul model de bugetar fără salariu

Andri
2 Min Read
Nu e glumă! Premierul și-a luat consilier robot

Probabil cineva de la Guvern a confundat ziua de 1 martie cu cea de 1 aprilie și a venit fix în ședința Executivului cu primul model de bugetar care muncește fără salariu, tichete de vacanță, spor de risc, de calculator, indemnizație de hrană, etc. Cică îl cheamă Ion și este un fel de robot cu inteligență artificală… Așa-zisul robot a purtat și un dialog destul de limitat cu premierul.

Astfel, premierul Nicolae Ciucă și-a luat un nou consilier la Guvern. Este un robot dotat cu inteligență artificială pe nume Ion, care va avea rolul să preia mesajele din mediul online și va prezenta Guvernului problemele de zi cu zi ale românilor. Premierul Nicolae Ciucă a și vorbit cu robotul Ion, care este asemănător unei oglinzi.

”Avem o surpriză care nu aparține Guvernului ci aparține unor români care au avut o inițiativă de apreciat. Guvernul României marchează o premieră la nivel național și internațional, pentru că avem primul consilier digital. Numele lui este Ion. Este transpunerea în oglindă al sintagmei NOI. Este un consilier onorific și apreciez că rolul lui este să ne ajute să îi ajutăm mai bine pe români informând Guvernul despre problemele pe care le au românii în viața de zi cu zi.

Ion folosește inteligența artificială pentru a capta părerile, doleanțele, problemele românilor, colectând informațiile care circulă în spațiul public. Este un demers al specialiștilor de top din România, este un proiect românesc 100%. Acest demers nu va face nimic altceva decât să îi ajute pe români să fie auziți mai bine și în fiecare zi (…) Practic, eforturile depuse de cercetători, de profesori este să pună în practică și să dea sens inteligenței artificiale, pentru că un om nu poate să îi asculte și să îi reprezinte pe toți românii”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Distribuie