Noua sesiune a programului „Casa Verde Fotovoltaice” va demara pe 19 mai

Andri
2 Min Read
Noua sesiune a programului „Casa Verde Fotovoltaice” va demara pe 19 mai

Peste 250 de companii specializate în instalarea de panouri fotovoltaice s-au înscris până în acest moment în noua sesiune a programului „Casa Verde Fotovoltaice”, ce va demara pentru persoanele fizice pe data de 19 mai, cu etapa de înscriere în platforma informatică, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

Conform oficialului, pe data de 19 mai, „Casa Verde Fotovoltaice” începe pentru prima euro-regiune, Bucureşti-Ilfov. Ministrul Mediului a precizat că nu va mai fi nevoie de liste preliminare întocmite de către instalatori, cum se întâmpla în anii anteriori.

Persoanele fizice se pot înscrie în noua sesiune a Programului „Casa Verde Fotovoltaice” începând din data de 19 mai, prin intermediul aplicaţiei informatice dedicate. Sesiunea de finanţare destinată persoanelor fizice se va desfăşura până pe 26 iunie, la miezul nopţii. De asemenea, în perioada 27 iunie, ora 10:00 – 29 iunie, ora 23:59, se vor putea înscrie în program şi unităţile de cult. Bugetul total alocat programului „Casa Verde Fotovoltaice” este de 1,75 miliarde de lei.

Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 20.000 de lei, sub condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 2.000 de lei. Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa până la valoarea totală a facturii se suportă de beneficiar din surse financiare proprii.

Distribuie