Nou avertisment de evacuare a nordului Fâșiei Gaza emis de forțele armate israeliene

Dragoș Ghiță
2 Min Read

Mai multe surse mass-media internaționale (inclusiv agenții mari de presă ca Reuters sau AP) au informat că, potrivit rezidenților palestinieni din nordul Fâșiei Gaza, Forțele Armate (FA) israeliene au emis (21.10.2023) noi mesaje adresate civililor palestinieni pentru evacuarea nordului Fâșiei Gaza, la sud de râul Gaza (Wadi Gaza).

Potrivit rezidenților palestinieni mesajele, distribuite sub formă de fluturași și measje audio transmise prin telefonia mobilă rezidenților din nordul Fâșiei Gaza, conțineau denumirea în limba arabă și logo-ul FA israeliene și aveau următorul mesaj: „Avertisment urgent adresat locuitorilor din Gaza. Prezența dumneacoastră la nord de râul Gaza vă poate pune viața în pericol. Cine alege să nu se retragă la sud de râul Gaza ar putea fi identificat ca membru (complice) al unei organizații teroriste.”

Ulterior informațiilor apărute în mass-media, FA israeliene a informat (21.10.2023, comunicat) că nu intenționează să-i considere pe rezidenții palestinieni care nu au părăsit nordul Fâșiei Gaza drept membri ai unei grupări teroriste, menționând că nu lovește ținte civile. Totuși, FA isrealiene au recunoscut că, în scopul de a minimiza numărul victimelor în rândul civililor palestinieni, a solicitat rezedenților din nordul Fâșiei Gaza să părasească această zonă în zone situate la sud de râul Gaza.

Nota redacției: noile avertismente emise de FA israeliene pot indica trecerea la o ofensiva terestră a Israelului în Fâșia Gaza în viitorul foarte apropiat, poate chiar de la începutul săptămânii viitoare.

Distribuie