Noi decizii ale Comisiei de circulație de la Primăria Pitești

Andri
4 Min Read
Noi decizii ale Comisiei de circulație de la Primăria Pitești

Primăria Pitești a anunțat că, în ședința Comisiei de sistematizare a circulației rutiere și pietonale, organizată joi, 30 martie 2023, au fost analizate 33 de propuneri. Dintre toate acestea, unele de-a dreptul imposibil de realizat, au fost avizate următoarele:

-Având în vedere că actualul capăt de linie de transport public local de călători 7 și 7b, stabilit provizoriu pe banda 1 a străzii Gheorghe Doja, din fața blocului 1, nu prezintă siguranță în ceea ce privește circulația autovehiculelor, se propune mutarea acestuia în alveola Căii Craiovei, imediat după stația de debarcare călători de la Comisariat. Spațiul va fi marcat corespunzător.

-În ședința din data de 07.12.2022, a fost avizată crearea unei benzi de circulație dedicată virajului la dreapta de pe Bd. Nicolae Bălcescu, pe str. George Coșbuc, începând de la accesul în curtea Complexului JOHN, în scopul fluidizării traficului și montarea de indicatoare rutiere cu semnificația „Oprirea interzisă” pe banda nou creată. Se propune ca indicatoarele respective să fie montate și să acționeze începând de la nr. 116.

-Schimbarea sensului de circulație a autovehiculelor pe strada Doaga din modul stabilit în prezent, respectiv dinspre strada Teilor spre Exercițiu, în sens invers. Se consideră că efectul al fi descongestionarea străzii Execițiu întrucât autovehiculele care circulă în direcția str. Smeurei, nu mai trec prin intersecția semaforizată de la Teilor.

-Montarea de indicatoare rutiere cu semnificația „Oprirea interzisă”, pe calea de acces către parcarea supraterană Trivale, segmentul de drum cuprins între Pasajul Școlii și intrarea în parcare, pe partea stângă a direcției de mers.

23. Prin adresa nr. 18089/27.03.2023, Serviciul Dezvoltare și Managementul Proiectelor, solicită avizul de principiu cu privire la racordarea la rețeaua de căi de comunicație a proiectului ”Spital Municipal, în municipiul Pitești, județul Argeș”, situat pe strada Depozitelor FN, beneficiar UAT Municipiul Pitești, conform certificatului de urbanism nr. 124/07.02.2023. Pentru facilitarea accesului auto la obiectivul de investiții, se propune construirea unui sens giratoiu. Conform planșelor anexă.

-Potrivit certificatului de urbanism nr. 1418/19.12.2022, (în care nu s-a cerut  avizul comisiei de circulație) pe terenul din str. Nicolae Bălcescu nr. 158 va fi contruit un Restaurant McDonald cu parcarea aferentă. Având în vedere situațiile cu care se confruntă Poliția la Restaurantul McDonald de la Gară, respectiv cozi de autovehicule care blochează benzile de circulație atât pe bulevardul Republicii cât și pe str. Frații Golești trebuie identificate soluții de trafic care să preîntâmpine acestă situație.

-Se vor monta indicatoare cu semnificația ”Oprirea interzisă” pe partea drepată a străzii de acces spre magazinul Dedeman, dinspre sensul giratoriu

-Se propune construirea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Nicolae Dobrin cu Aleea Stadionului. Prin documentația PUZ se va reglementa circulația pietonală prin trotuare de 2-2,5 m și spații publice cu acces exclusiv pietonal/agrement precum și accesul către cele aproximativ 600 locuri de parcare.

– La intersecția străzilor Eroilor cu Armand Călinescu se propune ca pe carosabilul Bd. Eroilor, înaintea trecerii pentru pietoni de Grădina Publică, marcajul de oprire pentru autovehiculele ce așteaptă la semafor să fie mutat cu aproximativ 3 metri mai în spate, pentru a da posibilitatea autobuzelor care vin din direcția străzii Armand Călinescu spre Bd. Republicii, să efectueze virajul în condiții de siguranță.

Distribuie