Nicolae Ciucă: “Legea pensiilor speciale trebuie finalizată în maxim două săptămâni”

Andri
2 Min Read

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că legea pensiilor speciale trebuie să fie finalizată în Parlament în maxim două săptămâni, menţionând că va fi o soluţie care trebuie asumată politic pentru ca România să poată beneficia de banii din cererea de plată numărul 3 din PNRR. Întrebat dacă se aşteaptă ca legea să fie din nou atacată la CCR, liderul PNL a spus că există şi această posibilitate.

„Am discutat la finele săptămânii cu premierul, am discutat cu toţi cei care sunt implicaţi în desfăşurarea procedurilor, atât la Guvern, cât şi la Parlament şi urmează ca în maxim două săptămâni, aşa cum a anunţat şi premierul, să avem finalizarea legii pensiilor speciale”, a afirmat Ciucă, întrebat pe această temă, înaintea şedinţelor Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal şi Biroului Politic Naţional al partidului.

Întrebat dacă s-a ajuns la un consens cu magistraţii pe tema pensiilor speciale, Ciucă a spus: „Aici nu este vorba de opoziţie a cuiva sau dacă ne convine sau nu. Este o soluţie care trebuie asumată, ne asumăm politic această soluţie şi mergem cu ea mai departe”.

În 2 august, Curtea Constituţională a României a decis să retrimită în Parlament Legea de modificare a pensiilor speciale, după ce unele articole au fost declarate neconstituţionale. Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, vineri, că îşi doreşte ca amendamentele la proiectul de lege privind pensiile speciale să fie adoptate în Senat şi Camera Deputaţilor în următoarele două săptămâni de zile, astfel încât să poată fi închisă cererea de plată numărul trei aferentă Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Distribuie