Negocieri eșuate pentru comasare. Falcă: PSD a pus condiții

Andri
2 Min Read

Comasarea alegerilor este pusă sub semnul întrebării, după ce negocierile pe acest subiect dintre partidele aflate la guvernare au eșuat. Europarlamentarul Gheorghe Falcă, vicepreședinte la nivel național al PNL, a dezvăluit miercuri, la Antena 3, că în ședința Coaliției de guvernare PSD a cerut în schimbul comasării alegerilor ca PNL-ul să renunțe la candidatul propriu la alegerile prezidențiale și să susțină candidatul PSD la funcția de președinte.

„Noi am fost partenerii corecți la guvernare, vreau să știți că în cadrul coaliției – cred că la un moment mai și trebuie să spunem ce se discută – și PSD a fost de acord cu comasarea, doar că pentru a se realiza acest lucru au vrut să ne pună anumite condiții care văd că în spațiul public se neagă, precum susținerea unui candidat la funcția de președinte de către ambele partide. Lucru care este foarte greu de explicat electoratului. Asta e de fapt solicitarea PSD-ului și acolo este un blocaj pentru că nu poți să faci o astfel de promisiune”, a declarat Falcă.

Afirmația acestuia vine după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmase marți că nu are cum să ceară PNL să renunțe la candidatul la prezidențiale pentru că i-ar jigni, iar el și președintele PNL Nicolae Ciucă nu se jignesc.

Distribuie