Negocieri eșuate! Fermierii și transportatorii continuă protestele

Andri
2 Min Read

Fermierii şi transportatorii au anunțat că protestele vor continua până când vor vedea primul act normativ pentru găsirea unor soluţii aplicabile, pentru rezolvarea cât mai multor probleme semnalate. Ei doresc să participe activ la discuţiile cu reprezentanţii Guvernului  şi spun că nu vor pleca din stradă până când nu se vor găsi soluţii concrete şi imediate.

„Apreciem eforturile Guvernului de a iniţia dialogul social tripartit între angajatori, organizaţii patronale şi autorităţile administraţiei publice locale şi centrale. În acest sens, manifestăm dorinţa de a participa activ la aceste discuţii, subliniind că fermierii şi transportatorii prezenţi în stradă în această a 7-a zi de protest spontan doresc să fie parte integrantă a procesului de rezolvare a problemelor semnalate Guvernului şi autorităţilor. Este important de subliniat că, în calitate de fermieri şi transportatori, nu ne aflăm aici pentru a negocia, ci pentru a obţine soluţii şi rezolvări la problemele cu care ne confruntăm. (…) Ne exprimăm speranţa că discuţiile vor conduce la măsuri eficiente pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi de muncă ale fermierilor şi transportatorilor din România. Vom continua protestele în mod paşnic şi civilizat, dezicându-ne de orice act de vandalism şi încălcare a legii. Vom continua până când vom vedea primul act normativ pentru găsirea unor soluţii aplicabile, pentru rezolvarea a cât mai multor probleme semnalate, soluţii pe care nu dorim să le vedem cu impact negativ din punct de vedere economic şi social”, a declarat, la Afumaţi, fermierul Ionuţ Cercel, care a citit un comunicat din partea protestatarilor, transmite Antena3.

Protestatarii s-au întâlnit cu ministrul Transporturilor, de la ora 13:00, cu care au discutat despre toleranţele la mase, despre eTransport, despre stabilirea unor culoare de transport sau subvenţionarea motorinei, potrivit preşedintelui Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Vasile Ştefănescu. Acesta a adăugat că, ulterior, urmează să aibă o întrevedere cu reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară- cu care va fi abordat subiectul tarifelor la polițele RCA.

Distribuie