Narcis Sofianu: “Și-au bătut joc de ministrul Mediului. E gargară, nu protejează pădurea Trivale!”

Andri
2 Min Read

Consilierul județean Narcis Sofianu a criticat inițiativa celor câțiva colegi din PNL Pitești, care insistă cu proiectul transformării Pădurii Trivale în zonă protejată. Mihai Coteț, președintele PNL Pitești, organizează chiar proteste în fața primăriei împotriva declarării pădurii-parc.

Sofianu a explicat, la o emisiune, că nu aceasta e soluția pentru protejarea reală a pădurii, amintind de faptul că el însuși a avut o inițiativă, în 2019, împreună cu actualul consilier local, Tiberiu Irimia. Pentru propunerea lor s-au strâns, la acel moment, aproximativ 5000 de semnături din partea piteștenilor. Cei doi doreau atât realizarea unei zone de pădure-parc, cât și declararea unei suprafețe drept arie protejată de interes local.

“Argumentele pe care le folosesc ei nu au nicio legătură cu realitatea, nu vor să protejeze pădurea privată. A venit ministrul Mediului în Argeș, l-au dus la niște construcții- și-au bătut joc de el! Erau terenuri private, pentru care ei nu vor nici măcar să propună vreun proiect! Au adoptat proiectul prost, al PSD, din 2019- venit ca să blocheze proiectul pentru care semnaseră piteștenii.

Singurul proiect pentru protejarea pădurii private din Pitești a fost făcut de mine, susținut de colegii consilieri locali liberali de atunci. Au trecut cu picioarele peste cele două proiecte pentru care au semnat peste 5000 de piteșteni și o țin una și bună că ei protejează pădurea. Dar nu preîntâmpină construcțiile în suprafețele private, e gargară.

(…) Eu îmi doresc să fie protejată toată pădurea Trivale. Marea problemă atunci când te joci de-a aria protejată este că permiți, în continuare, să se retrocedeze suprafețe de pădure din Pitești unora care nu le-au deținut niciodată”- a spus Sofianu la Profi24 TV.

Distribuie