Narcis Sofianu anunță formarea Grupului pentru Identitate Liberală

Andri
3 Min Read
Narcis Sofianu anunță formarea Grupului pentru Identitate Liberală

Liderul grupului de consilieri PNL din Consiliul Județean Argeș, Narcis Sofianu, a declarat în cadrul unei emisiuni pe Politikia.ro că parlamentarii și conducerea PNL nu trebuie să uite politicile liberale și angajamentele luate în fața electoratului, înainte de alegerile din 2020. În acest sens, pentru a le reaminti linia pe care partidul ar trebui s-o urmeze, Sofianu a anunțat că va forma “Grupul pentru Identitate Liberală”, alături de colegi de partid și oameni neafiliați politic, dar cu vederi liberale.

“Am vorbit cu colegi liberali și oameni din societatea civilă, care se consideră liberali, care m-au convins să facem un grup să le reamintim și altor colegi care sunt principiile liberale, politicile liberale și care este datoria noastră față de oameni. Este o inițiativă pe care o vom lansa în Argeș și se va numi Grupul pentru Identitate Liberală, urmează să-i dăm și personalitate juridică, așa cum ne încurajează și statutul PNL.

Asta tocmai pentru a le explica și a le reaminti, în special colegilor parlamentari, care sunt politicile liberale: nu venim cu taxe noi, nu venim cu măriri de taxe, vrem să aducem creștere economică”- a declarat Sofianu.

“Un angajament esențial a fost că vom elimina pensiile speciale, cancerul economiei românești”

Consilierul județean liberal a amintit că o promisiune esențială făcută de candidații PNL pentru Parlament în urmă cu 3 ani a fost eliminarea pensiilor speciale. Legea de eliminare a acestor privilegii s-a împotmolit de curând, așa cum era de așteptat, la CCR. Pensiile speciale costă statul român 2,4 miliarde de euro anual.

“Înainte de alegeri, am vorbit cu sute de oameni și le-am spus să îi voteze pe colegii din PNL în Parlament, pentru că vom anula pensiile speciale. Domnul Marcel, de la PSD, împovărează mediul de afaceri pentru că e o burtă mare în România, o nevoie mare de bani pentru pensiile speciale.

Grupul pentru Identitate Liberală dorește să le reamintească colegilor parlamentari și conducerii naționale a PNL că au făcut un angajament față de electoratul liberal. Unul dintre principalele angajamente față de electorat a fost acela că vom elimina pensiile speciale, care reprezintă cancerul economiei naționale. După patru ani de mandat, ca parlamentar, nu mai poți candida din nou, pentru că nu mai poți ieși în fața oamenilor, față de care nu ți-ai repectat angajamentele”- a spus Narcis Sofianu.

Distribuie