Muzeul Național Brătianu ar putea reveni la CJ Argeș. Vezi ce zic Rareș Bogdan și ministrul Culturii!

Andri
3 Min Read
Muzeul Național Brătianu ar putea reveni la CJ Argeș. Vezi ce zic Rareș Bogdan și ministrul Culturii!

Muzeul Național Brătianu, din Ștefănești, cunoscut și sub numele de Vila Florica, este inclus pe lista instituțiilor de cultură care nu vor mai exista, dacă se va aplica proiectul de OUG conform căruia muzeele cu mai puțin de 50 de angajați vor fi desființate. Locul-simbol, unde liberalii celebrează înființarea partidului, este în pericol de desființare sub guvernarea PNL-PSD, motivul fiind că are numai 13 posturi, adică sub numărul prevăzut în proiectul de OUG. O soluție ar fi, desigur, revenirea Vilei Florica în administrarea Consiliului Județean Argeș- așa cum a fost și până în ianuarie 2020. Odată cu înființarea Muzeului, imobilul a trecut în administrarea Ministerului Culturii și a fost numit un director interimar în persoana lui Mihai Alexandrescu, membru PNL Argeș.

Astfel, tocmai pentru ce au luptat argeșenii liberali atunci, să rupă Vila Florica de CJ Argeș și să înființeze un muzeu cu numele lui Brătianu, ar putea fi acum “dat înapoi”- una dintre ciudățeniile acestei guvernări PSD-PNL.

Ministrul PNL al culturii, Raluca Turcan, l-a atenționat deja pe ministrul PNL al finanțelor, Marcel Boloș, că dacă măsurile fiscale cuprinse în Ordonanţa de Urgenţă, aflată încă în lucru, vor fi puse în aplicare, atunci mai multe muzee, teatre și biblioteci vor fi afectate.

O reacție virulentă, dar pe lângă subiect, fără a propune o soluție, a avut prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan.

”Nu poate funcționa nici măcar ca o glumă desființarea Vilei Florica, pentru că acel loc ține de istoria și de fibra PNL, dar și de istoria modernă a României. Sunt convins că nu se poate întâmpla nici măcar sub formă de accident pentru că ar fi unul de neiertat la scara istoriei. În momentul în care se va scrie această OUG, varianta finală, vom putea să vedem situația legată de Vila Florica, dar și de bibiliotecile din Harghita, Covasna, Mureș, de bibliotecile sătești și județene și toate celelalte instituții care țin de fibra și cultura unui popor.

Presa a semnalat această problemă, dar sunt convins că problema va fi rezolvată în cel mai bun mod cu putință de către reprezentanții Ministerului Culturii și de către oficialii guvernamentali”- a declarat Rareș Bogdan.

Distribuie