Moțiunea împotriva ministrului Finanțelor- respinsă la scor în Camera Deputaților

Andri
2 Min Read

Așa cum era de așteptat, moţiunea simplă intitulată „Ministrul Boloş – inventatorul şi păzitorul taxei pe boală trebuie să plece” a fost respinsă, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor. Au votat „împotriva” moţiunii 172 de deputaţi, 82 au votat „pentru” şi doi s-au abţinut.

Moţiunea simplă a fost depusă săptămâna trecută de deputaţii USR şi Forţa Dreptei şi a fost dezbătută luni. La dezbatere, președintele USR, Cătălin Drulă, l-a caracterizat pe Boloș drept “cel mai nociv” ministru al Finanțelor de după 1989.

„Domnule ministru Boloş, sunteţi cel mai nociv ministru al Finanţelor pe care l-a avut România după 1989. Cifrele mandatului dumneavoastră vorbesc de la sine. Pe ianuarie 2024 România are cele mai mari scumpiri, cea mai mare inflaţie din toată Uniunea Europeană şi nu depăşim locul doi cu puţin – este de peste două ori mai mare decât media Uniunii Europene inflaţia din România. Deficitul, ştiţi foarte bine, deja după primele două luni este undeva la cel puţin 25 de miliarde de lei, din informaţiile mele chiar 27 – 28 de miliarde de lei, o cifră fără precedent în timpuri normale. N-aveţi economia oprită, n-aveţi vreo situaţie specială de urgenţă, singura voastră prioritate au fost cheltuielile făcute în interesul clientelei de partid, umplerea portbagajelor de la Vaslui sau scoicile colegului dumneavoastră de partid din PNL de la Prahova”, a declarat Cătălin Drulă în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Finanţelor.

Distribuie