Moțiunea de cenzură împotriva lui Virgil Popescu- la vot azi în Parlament. Vezi ce șanse are să fie adoptată!

Andri
2 Min Read
Moțiunea de cenzură împotriva lui Virgil Popescu- la vot azi în Parlament. Vezi ce șanse are să fie adoptată!

Dezbaterile asupra moţiunii intitulate „România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu” au avut loc în şedinţa de marţi. Votul va avea loc în ședința de plen de azi. Parlamentarii USR, inițiatorii moțiunii susţine că orice zi în plus în care Virgil Popescu este ministru înseamnă „încă o oră de frig pe care românii o vor îndura la iarnă”. Moțiunea de cenzură are șanse minime să treacă la vot, ținând cont că doar parlamentarii USR, AUR și cei ai Forța Dreptei au anunțat că o vor vota.

Gafele ministrului liberal al Energiei au înspăimântat însă o țară întreagă. De exemplu, în ordonanța pentru compensarea prețurilor la energia electrică, prezentată săptămâna trecută, nu au fost incluși furnizorii de utilități, greșeală care, dacă nu este rectificată, va duce la creșterea prețurilor la apă și canalizare în majoritatra localităților. În plus, liberalizarea pieței de energie a fost făcută haotic, sub bagheta sa, într-un moment cât nu se poate mai prost.

Iniţiatorii moțiunii mai susţin că „Virgil Popescu a pus economia pe butuci” şi menţionează că, în trei ani de mandat al ministrului Popescu, România a ajuns de la o piaţă cu preţuri mici la energie la cele mai mari preţuri din Uniunea Europeană.

UPDATE: Deputații au respins, la vot, moțiunea, înregistrându-se 85 de voturi pentru, 191 contra și o abținere.

Distribuie