Mînzînă, nervos peste măsură: “M-au sunat televiziunile că de ce vreau să angajez 55 de oameni!”

Andri
3 Min Read
Mînzînă

Reprezentanţii PNL Argeş au criticat săptămâna trecută o propunere a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă, care  ar fi prevăzut majorarea cu peste 25% a numărului de posturi din organigrama instituţiei. În ședința de azi, prin vot al aleșilor județeni, a fost adoptată această hotărâre. Consilierii județeni PNL au solicitat retragerea punctului de pe ordinea de zi, solicitarea fiind respinsă de plen, motiv pentru care, la momentul votului acestui punct, aleșii PNL nu au participat la vot. Au mai votat împotriva proiectului consilierii județeni USR și consilierul județean Pro România, Dumitru Grecu. Hotărârea a fost adoptată de plen.

Președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, a făcut însă circ, răspunzând, în maniera caracteristică, pe un ton virulent și zeflemitor, la acuzațiile liberalilor. Mînzînă a susținut că această modificare a statului de funcții nu presupune creșterea fondului de salarii sau crearea de noi locuri, ci doar oferă posibilitatea mutării unora dintre angajații Consiliului Județean pe alte posturi.

„Mai multe televiziuni mi-au solicitat un punct de vedere pentru că, în conformitate cu zicerile dvs, vreau să angajez 55 de oameni. Le-am explicat că eu nu pot să fac comentarii pe asemenea aberații, pentru că în conformitate cu ordonanța în vigoare la această oră, până la 31 decembrie 2023, toate angajările sunt blocate. Vă spun ce am urmărit, ca să nu mai stați în această panică generală: Din cauza mea, cerând performanță personalului pe care l-am avut la dispoziție, am cerut explicit să nu mai avem alte persoane angajate și să ne descurcăm cu ce avem aici. La acest moment, nu este nicio suplimentare pe cheltuielile cu salarii la Consiliul Judetean Arges. Noi avem 183 de angajați”, a declarat în ședință președintele Ion Mînzînă.

Totuși, ședința de Consiliu Județean de luni, cu controversatul punct de aprobare a statului de funcții al aparatului de specialitate din CJ, nu a fost transmisă live, cum se făcea cu alte ocazii. Conducerea CJ Argeș a ales să prezinte un video trunchiat al declarațiilor lui Mînzînă și să transmită un comunicat de presă.

Distribuie