Ministrul Transporturilor despre autostrada Pitești-Sibiu: “În această săptămână vom da spre circulație primul tronson”

Andri
1 Min Read
Ministrul Transporturilor despre autostrada Pitești-Sibiu: “În această săptămână vom da spre circulație primul tronson”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a fost prezent marți seara în şedinţa Comisiilor reunite pentru buget-finanţe din Parlament, pentru dezbaterea bugetului pe 2023. Conform declarațiilor sale, tronsonul 1, Sibiu-Boiţa, din autostrada Pitești-Sibiu, de 13 km,  va fi dat în circulaţie în cursul acestei săptămâni, cu aproximativ şase luni mai devreme decât prevedea termenul de finalizare.

„Pentru Sibiu – Piteşti, vă informez că, în momentul în care am venit la minister, din cele cinci loturi ale autostrăzii de la Sibiu la Piteşti erau semnate contracte pe loturile 1 şi 5. Pentru lotul de la Sibiu-Boiţa, termenul de finalizare este undeva în mai 2023. Toate semnalele noastre sunt că undeva în această săptămână îl vom da spre circulaţie, deci înainte cu aproximativ 6 luni”, a afirmat Grindeanu.

Ministrul nu a dat însă numai vești bune. Grindeanu le-a spus parlamentarilor că pentru lotul Piteşti – Curtea de Argeş (tronsonul 5) vor fi necesare exproprieri suplimentare.

Distribuie