Ministrul român de externe a primit o distincție importantă de la președintele ucrainean, Volodimir Zelenski

Dragoș Ghiță
2 Min Read
Ministrul român de externe a primit o disticție importantă de la președintele ucrainean

Agenția ucraineană de presă „UKRINFORM” a informat (02.10.2023) că, pe marginea reuniunii informale a miniștrilor de extrene ai statelor membre al UNIUNII EUROPENE (UE – care s-a desfășurat pe 02.10.2023 la KIEV / UCRAINA), președintele ucrainean, Volodimir ZELENSKI a acordat distincția „ordinul prințul Iaroslav cel Înțelept gradul III” șefilor dimplomațiilor a cinci state membre ale UE (România, Irlanda, Italia, Danemarca și Franța) pentru „contribuția lor personală semnificativă la consolidarea cooperării interstatale, sprijinirea suveranității și integrității teritoriale a UCRAINEI și popularizarea UCRAINEI în lume”.

Ulterior primirii dinsticției oferite de președintele ucrainean, ministrul român de externe, Luminița ODOBESCU a declarat (02.10.2023, postare pe contul său de Twitter) următoarele: „Sunt extrem de onorată să primesc Ordinul Prinţului Iaroslav cel Înţelept din partea preşedintelui Zelenski. Rămân profund angajată în a munci neobosit, ca ministrul al afacerilor externe, în promovarea viitorului european şi Euro-Atlantic al Ucrainei”.

Reuniunea informală a miniștrilor de externe ai statelor membre UE s-a desfășurat, în mod atipic, la KIEV / UCRAINA, tocmai pentru a demonstra angajamentul UE în sprijinirea UCRAINEI.

La finalul reuniunii, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politică Externă și Securitate, Josep BORELL, a anunțat propunerea unui pachet de aproximativ cinci miliarde euro din partea UE în sprijinul Ucrainei pentru anul 2024.

Distribuie