Ministrul Muncii nu e de acord cu reducerea numărului de zile libere pentru angajații din privat

Andri
2 Min Read
Ministrul Muncii nu e de acord cu reducerea numărului de zile libere pentru angajații din privat

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat azi,  la Ploiești, unde a participat la Târgul de Orientare în Carieră, că nu va susține o reducere a numărului de zile libere pentru angajații din mediul privat. Potrivit Agerpres, referindu-se la informaţiile care au apărut în spaţiul public privind o posibilă reducere a numărului de zile libere legale pentru angajaţii din mediul privat, ministrul Muncii a declarat că nu susţine o asemenea modificare a legislaţiei.

„Niciodată nu am făcut deosebire între cetăţenii români. Într-adevăr, avem Codul Muncii pentru cei care lucrează în privat, dar Codul Muncii se adresează şi celor care lucrează la stat, care nu sunt funcţionari publici şi sunt personal contractual. Avem, într-adevăr, Codul Administrativ pentru funcţionarii publici, dar nu susţin aşa ceva.  Voi verifica şi, cu siguranţă, dacă există aşa, eu, în calitate de ministru, voi da punct de vedere negativ de la Ministerul Muncii pe o asemenea legislaţie. Nu trebuie să facem deosebiri. Nu trebuie să împărţim ţara în categorii de cetăţeni şi să îi punem pe unii împotriva altora, sub nicio formă nu susţin aşa ceva”, a spus Marius Budăi.

În același timp, printr-un comunicat de presă, partidul de opoziție Forța Dreptei transmite că parlamentarii săi au depus o inițiativă legislativă care propune ca toate zilele libere acordate în timpul sărbătorilor legale să fie plătite de către stat- adică inclusiv pentru angajații din mediul privat.

“Este ușor să scrii inițiative legislative care acordă noi și noi zile libere când habar nu ai ce povară pui în spatele celor care chiar muncesc, produc și plătesc taxe și impozite în această țară. România are astăzi 17 sărbători legale în care se acordă zile libere angajaților”, se arată în comunicatul de presă.

Distribuie