Ministrul Muncii, Marius Budăi- cu demisia scrisă

Andri
1 Min Read
Ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, ar avea demisia scrisă, potrivit Digi24. Ministrul PSD ar fi primul oficial de la nivel înalt care își va da demisia după scandalul azilelor groazei. Demisia, destul de tardivă, i-ar fi fost cerută de premierul Ciolacu.

Mai multe anchete jurnalistice au demonstrat că Budăi știa de ceea ce se întâmplă în azilele groazei, din Ilfov. Ba mai mult, acesta a denunțat contractul dintre ministerul Muncii și ONG-ul CRJ- care a descoperit ororile de la căminele de bătrâni din Voluntari.

Deranjat de vizitele inopinate ale reprezentanților Centrului de Resurse Juridice la sediile căminelor de bătrâni, unde constatau condițiile inumane în care erau ținuți bătrânii, Ștefan Godei, șeful Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz și – potrivit procurorilor DIICOT – liderul grupului infracțional, și-a exprimat în mod deschis dorința ca ONG-ul să fie închis. Când i s-a spus că nu se poate, a vrut ca măcar contractul dintre CRJ și Ministerul Muncii, pe baza căruia ONG-ul avea acces în azilele de bătrâni, să „dispară”. Coincidență sau nu, la nici o lună distanță, Ministerul Muncii trimitea o adresă cu ștampila ministrului Marius Budăi, prin care înștiința CRJ că a denunțat unilateral contractul dintre minister și ONG.

Distribuie