Ministrul de Finanțe confirmă: Pensiile nu cresc cu 15%!

Andri
1 Min Read
Ministrul de Finanțe confirmă: Pensiile nu cresc cu 15%!

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a confirmat miercuri, după şedinţa de guvern, că punctul de pensie nu creşte cu 15% ci valoarea este pentru întregul pachet de sprijin care cuprinde şi acele ajutoare acordate pensionarilor.

“Mi-aş fi dorit să nu se ajungă aici, dacă politicienii nu ar fi făcut licitaţie pe pensii. (…) Noi trebuie să ajutăm pensionarii, nu că îi ajutăm, este dreptul lor de a fi ajutaţi în faţa erodării puterii de cumpărare, dar trebuie să ţinem cont şi de indicatorii macroeconomici pe care îi comportă deficitul la fondul de pensii, pentru că nu poţi să creşti deficitul la fondul de pensii. Pentru că dacă îl creşti, ai un răspuns de dat la Comisia Europeană care nu cred că poate fi unul pozitiv în condiţiile în care alcineva ne-a introdus în procedută de deficit excesiv”, a declarat Câciu.

Ministrul a mai spus, despre ajutoarele acordate pensionarilor, că în coaliţie se va veni cu decizia finală şi “există mai multe simulări astfel încât persoanele cu venituri mici şi medii să poată să fie protejaţi de această avalanşă a creşterii preţurilor”.

Distribuie