Ministrul Apărării și-a dat demisia pe Facebook!

Andri
2 Min Read
Ministrul Apărării și-a dat demisia pe Facebook!

Vasile Dîncu și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Apărării pe Facebook, în urmă cu scurt timp. Acesta spune că renunță la funcție deoarece nu poate colabora cu președintele Iohannis. Demisia vine după o serie de declarații ale lui Dîncu, cea mai controversată fiind cea în care a zis că “singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”. În urma acestora, președintele țării i-a sugerat lui Dîncu să citească revista presei. Ministrului PSD i se reproșează faptul că nu are nicio legătură cu domeniul Apărării, dar și comunicarea execrabilă din timpul dublei tragedii aviatice de pe 2 martie, când Forțele Aeriene Române au pierdut un elicopter IAR 330, un Mig 21 și 8 membri ai echipajelor.

“În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale.

Redau, mai jos, textul integral:

Domnului Prim Ministru al Guvernului României

Nicolae – Ionel Ciucă

DEMISIE

Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române,  din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.

Vasile DÎNCU

București, 24 octombrie 2022”- a scris Dîncu pe Facebook.

Distribuie