Militarii israelieni au executat scurte misiuni terestre specifice în interiorul Fâșiei Gaza

Dragoș Ghiță
3 Min Read

Purtărorul de cuvânt al Forțelor Armate israeliene, C.Am. Daniel Hagari, a informat (23.10.2023, conferință de presă) că militari de infanterie din cadrul Forțelor Armate israeliene, sprijiniți de tancuri și alte mijloace de luptă din dotarea FA israeliene, au executat (noaptea de 22-23.10.2023) un număr neprecizat de raiduri, acțiuni de căutare-scotocire și alte misiuni terestre specifice în interiorul Fâșiei Gaza.

C.Am. Daniel Hagari a precizat că aceste acțiuni sunt acțiuni menite să elimine echipe de teroriști și să culeagă informații cu privire la cele 222 de persoane răpite (07.10.2023 în cadrul oeperațiunii teroriste “Al-Aqsa Flood”) de gruparea teroristă Hamas și au rolul de a pregăti următoarea etapă a războiului Israelului împotriva grupării Hamas. Acțiunile terestre executate de militarii israelieni au pătruns adânc în interiorul Fâșiei Gaza.

De asemenea, oficialul militar israelian a anunțat că, în ultimele 24 de ore, FA israeliene au executat acțiuni de bombardament și alte acțiuni specifice asupra a 320 de obiective ale militanților palestinieni din Fâșia Gaza, inclusiv un tunel utilizat de militanții Hamas pentru adăpostire, zeci de posturi de comandă și posturi de observare, și poziții utilizate de Hamas pentru lansarea bombelor de aruncător și rachetelor împotriva Israelului.

Totodată, aeronave de luptă aparținând Forțelor Aeriene Israeliene au executa mai multe atacuri aeriene asupra unor obiective ale grupării militante șiite libaneze Hizbaallah (grupare sprijinită puternic, logistic și financiar, de Iran), iar militarii israelieni au avut confruntări și cu militanți și participanți violenți la proteste anti-israeliene din Cisordania.

Aripa armată a grupării teroriste Hamas, Izz ad-Din al-Qassam (Ezzedin Al-Qassam) , au informat (23.10.2023) că militanții săi s-au angajat în misiuni de luptă cu militari din cadrul FA israeliene în mai multe zonde din Fâșia Gaza precizând că în urma luptelor au distrus echipamente militare israeliene (cantitate sau tip neprecizate).

Nota redacției: acțiunile de tip raid și de căutare-scotocire executate de FA israeliene în noaptea de 22-23.10.2023 în interiorul Fâșiei Gaza sunt primele acțiuni terestre executate în Fîșia Gaza de FA israeliene de la începutul războiului dintre Israel și Hamas, până în prezent.

Distribuie