Mihai Coteț, primele declarații după numirea în Consiliul de Administrație al Engie

Andri
3 Min Read
Mihai Coteț

Președintele PNL Pitești, Mihai Coteț, a făcut primele declarații după ce a fost numit în Consiliul de Administrație al Engie. Acesta spune că a acceptat “cu greu” funcția, deși este una răsplătită foarte bine din punct de vedere financiar. De asemenea, Coteț îi răspunde primarului Cristian Gentea, care a comentat ironic numirea sa în funcție.

“M-a felicitat domnul primar, în cadru public, pentru numirea în Consiliul de Administrație al ENGIE. Realizați că mă simt măgulit.

Cred că acel ,,waw!” de la începutul mesajului de felicitare a fost de admirație, nu de uimire, că doar afacerea pe care o dețin de ani buni are legătură cu energia. Bașca, doi ani de zile am făcut în mod direct afaceri în zona de energie, deci cunosc în amănunt problemele sistemului. Nu mai vorbesc de faptul că, om de afaceri fiind, înțeleg foarte bine piața și mecanismele sale. Nu e ca și cum aș fi vreun sinecurist sau vreun lucrător la stat de-o viață-ntreagă…

Am acceptat cu greu nominalizarea în Consiliul de Administrație al  ENGIE pentru că asta înseamnă încă un capital de timp și de energie pe care trebuie să le investesc. Beneficiez, în schimb, de toată atenția presei de partid, care mă copleșește și mă răsfață periodic cu articole atât de frumoase încât parcă ar fi scrise chiar de domnul nostru primar.

Că nu am intrat în politică să iau bani de la stat nu mai este niciun secret pentru nimeni. Afacerile mele cu statul nu reprezintă nici măcar 1% din cifra de afaceri. Indemnizația de consilier local o donez de la începutul mandatului. Indemnizația de 2800 de lei pe care o voi încasa în calitate de membru al CA al ENGIE deja a fost antamată și o voi dona Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș. Am văzut astăzi ce treabă minunată face și câtă nevoie de sprijin au ONG-urile care lucrează în această zonă.

Apropo, domnule primar! Știți că numărul de copii cu afecțiuni din spectrul autist crește îngrijorător de la un an la altul? Știți cât de puțin sunt sprijiniți de către stat și câtă nevoie au de ajutor, mai ales în contextul acesta economic? Eu știu, pentru că nu a trebuit să aștept să intru într-un partid ca să-mi pese sau să întind o mână de ajutor.

P.S.: Îl încurajez pe primarul Piteștiului să-și doneze și el unul dintre cele două venituri publice – pensie și salariu – către această asociație. Ar putea cu acești bani să-și acopere facturile la sedii pe întreaga iarnă, căci avem un primar care nu este sărac nici în calitate de bugetar, nici în calitate de pensionar”- a scris Mihai Coteț pe Facebook.

Distribuie