Mihai Coteț, mesaj către primarul Gentea: “Nu ai cum să ratezi o ofertă de 5 euro/mp!”

Andri
2 Min Read
Mihai Coteț

Președintele PNL Pitești, consilierul local Mihai Coteț, este din nou în contradicție cu cei din conducerea Primăriei Pitești. De data aceasta, pentru un teren din extravilanul Piteștiului, pentru care primarul Cristian Gentea a decis să nu-și exercite dreptul de preemțiune.

“Astăzi urmează să votăm pentru exercitarea dreptului de preempțiune asupra unui teren în suprafață de 27.760 mp, în valoare de 139.000 de euro. Introdus inițial de către Executiv cu propunerea de a nu-l cumpăra, am votat pentru achiziție cel puțin din trei motive:

-De la Revoluție încoace, Piteștiul a înstrăinat sau a pierdut aproape toate terenurile pe care le deținea. Până și curțile școlilor sau ale bazelor sportive au fost ,,pierdute”, deși se putea evita acest lucru;

-Deficitul de spațiu verde este atât de mare încât municipalitatea ar vrea săintroducă la acest capitol chiar și malurile râurilor și terenul care se află de-o parte și de alta a căii ferate;

-Nu ai cum să ratezi o ofertă de 5 euro/mp, cu atât mai mult cu cât Municipiul Pitești suferădin cauza lipsei de teren!”- a punctat Coteț.

UPDATE: Consilierii locali au votat în unanimitate proiectul de hotărâre la ședința de marți, de la ora 15.00, dorind ca municipalitatea să achiziționeze terenul.

Distribuie