Mihai Coteț avertizează: Primăria Pitești vrea să facă un împrumut!

Andri
2 Min Read

Președintele PNL Pitești, Mihai Coteț, spune că Primăria i-a invitat pe consilierii locali la discuții privind contractarea unui împrumut. Nu se spune însă concret pentru ce este nevoie de bani, Coteț acuzând lipsa de transparență a administrației Gentea. Acesta spune că dacă este vorba tot despre semafoare sau borduri, nu își va da acordul.

“În stilul caracteristic, adică de pe-o zi pe alta, Primăria Pitești tocmai ne-a informat că mâine – joi, 14 septembrie -, la ora 15.00, ne invită la discuții ,,privind posibilitatea contractării unui împrumut în vederea finanțării obiectivelor de investiții”.

Nu ni se spune despre ce obiective de investiții este vorba ca să putem și noi, documentat, în cunoștință de cauză, să vă consultăm, să ne spunem opinia.

Lipsa de transparență și de informare în chestiuni într-atât de importante ne ridică din start semne de întrebare cu privire la motivele pentru care primarul vrea să se împrumute în numele piteștenilor.

Nu poți trata cu atâta ușurință o decizie într-atât de importantă, cu atât mai mult cu cât primarul însuși a declarat public că în mai multe rânduri habar nu a avut ce a votat sau ce a girat. Cu atât mai mult trebuie să ne asigurăm că, de data asta, are habar ce ne propune.

Oricând mi-aș da acordul, spre exemplu, pentru un împrumut cu ajutorul căruia să achiziționăm terenul de la Arpechim, să cream un parc industrial serios, să generăm noi locuri de muncă. Un astfel de împrumut ar aduce plus valoare și ar genera, în viitor, venituri la bugetul local și bunăstare pentru locuitori.

Nu mi-aș putea da girul, însă, pentru alte devize umflate la lucrările în curs, pentru a continua febra bordurilor care l-a cuprins pe primar, pentru alte semafoare, pentru alte arteziene și tichii de mărgăritar.

Ținem legătura! Vă informăm, în cursul zilei de mâine care sunt proiectele pentru care Don Primar vrea să împrumute orașul”- a transmis Mihai Coteț.

Distribuie