Microbuze școlare electrice pentru 25 de comune din Argeş. Vezi lista!

Argeș Online
2 Min Read
Microbuze școlare electrice pentru 25 de comune din Argeş. Vezi lista!

Consiliul Judeţean Argeş anunță că a încheiat parteneriate cu 25 de comune din judeţ pentru achiziţionarea de microbuze electrice pentru transportul elevilor. Ministerul Educaţiei a lansat apelul de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Consiliul Judeţean Argeş va depune cererea de finanţare până la 30 iunie 2023.

„Beneficiarii investiţiei trebuie să amplaseze o staţie de încărcare pentru microbuzul electric într-un loc public până la data de 31.12.2024. Localităţile care nu vor realiza acest lucru nu vor putea primi microbuzul. De asemenea, trebuie să asigure pe o durată de minimum 4 ani şofer, să asigure costurile de reparaţii şi întreţinere a microbuzelor, precum şi costurile de alimentare. Selecţia celor 25 de localităţi a avut la bază criterii obiective, criteriile din ghidul solicitantului, precum inaccesibilitate la transport şcolar, numărul de elevi care trebuie transportaţi, zonele defavorizate” – a declarat Marius Nicolaescu, vicepreşedinte C.J. Argeş.

Valoarea totală a proiectului „Achiziţionarea de microbuze electrice pentru transportul elevilor din judeţul Argeş” este de 30.183.559,25 lei fără TVA (35.918435,51 lei cu TVA), din care valoarea eligibilă este de 30.172.259,25 lei fără TVA (35.904.988,51 lei cu TVA), iar valoarea neeligibilă este de 11.300,00 lei fără TVA (13.447,00 lei cu TVA) este aferentă cheltuielilor de informare şi publicitate, cheltuieli care sunt obligatorii.

Comunele care vor beneficia de autobuze electrice pentru transportul elevilor la şcoală sunt: LEORDENI, MICEŞTI, MIHĂEŞTI, SCHITU-GOLEŞTI, STOENEŞTI, BEREVOEŞTI, CETĂŢENI, COCU, HARTIEŞTI, ŢIŢEŞTI, UNGHENI, VALEA MARE PRAVĂŢ, MĂLURENI, ANINOASA, ALBEŞTII DE ARGEŞ, BUGHEA DE JOS, CORBENI, DRĂGANU, DRAGOSLAVELE, LEREŞTI, MERIŞANI, MUŞĂTEŞTI, TIGVENI, BUGHEA DE SUS, CĂLINEŞTI.

Distribuie