Medic de la Spitalul Județean- reținut pentru șpagă

Andri
1 Min Read
Medic de la Spitalul Județean- reținut pentru șpagă

Poliţiştii şi procurorii au făcut, miercuri, percheziţii la Spitalul Judeţean de Urgență Piteşti, unde un medic este suspectat că a luat mită de la cel puţin 20 de pacienţi. Medicul a fost reţinut pentru 24 de ore, conform unui comunicat al Serviciului Județean Anticorupție Argeș.

Este vorba despre Liliana Berca, aceasta având antecedente, fiind arestată în 2010 tot pentru luare de mită. Atunci a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce a pensionat ilegal peste 500 de persoane.

Direcţia Generală Anticorupţie precizează că este vorba despre un medic primar, care are calitatea de suspect într-un dosar luare de mită în formă continuată şi dare de mită. Până în prezent, anchetatorii au dovezi că medicul a primit de la cel puţin 20 de persoane, având calitatea de pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani sau bunuri, în legătura cu exercitarea actului medical.

Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi Brigăzii Operaţiuni Speciale Piteşti.

Distribuie