Meciul Israel – România și alte meciuri UEFA în Israel amânate din motive de securitate

Argeș Online
2 Min Read

Niciun meci UEFA nu se va juca în Israel până când se stabilesc noi ordine, din motive de securitate legate de conflictul dintre statul evreu și organizația palestiniană Hamas, a anunțat joi forul fotbalistic european într-un comunicat citat de AFP. Această decizie vizează și meciul Israel – România, programat pe 18 noiembrie în preliminariile EURO 2024, conform Agerpres.

După o evaluare detaliată a situației de siguranță în Israel, Comitetul Executiv al UEFA a decis că nu vor avea loc meciuri oficiale sub egida UEFA în Israel până la noi ordine, conform comunicatului emis de organizație.

Naționala Israelului este una dintre adversarele României în Grupa I a preliminariilor EURO 2024. Federația israeliană de fotbal și cluburile Maccabi Haifa și Maccabi Tel Aviv au fost invitate să propună alte locuri/stadioane pentru meciurile de acasă, în afara teritoriului Israelului, în timp ce această decizie este în vigoare. Meciul din Europa League dintre Villarreal și Maccabi Haifa, programat pe 26 octombrie, a fost deja amânat pentru 6 decembrie, la fel și meciul din Europa Conference League dintre Maccabi Tel Aviv și Zaria Lugansk, programat la aceeași dată și amânat pentru 25 noiembrie. Echipa de tineret a clubului Maccabi Haifa, participantă la Youth League, s-a retras din competiție și va fi înlocuită în acest sezon de echipa clubului Sparta Praga în turul doi. UEFA a amânat deja două meciuri internaționale, inclusiv meciul dintre Israel și Elveția din preliminariile EURO 2024, programat inițial pe 12 octombrie, pentru 15 noiembrie, într-o locație care urmează să fie stabilită. Meciul Kosovo – Israel, programat pe 15 octombrie, tot în preliminariile EURO 2024, a fost și el amânat, autoritățile israeliene interzicând echipei naționale să călătorească în străinătate.

Distribuie