Marșul de conștientizare a autismului- duminică, în Pitești

Andri
2 Min Read
Marșul de conștientizare a autismului- duminică

Duminică, în data de 02 aprilie, ASOCIAȚIA PĂRINȚILOR COPIILOR CU AUTISM ARGEȘ, organizează două evenimente:

-Marșul de Conștientizare a Autismului” la orele 12:00;

-Spectacol caritabil “Zâmbet în Autism”  la orele 13:00;

În această dată – 2 aprilie, se marchează în întreaga lume „Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului”. Cu ocazia acestei zile se va organiza „Marșul de Conștientizare a Autismului ” la ora 12:00, la care  au fost invitate să  se alăture și asociații cu  același domeniu de activitate. Se va porni din Piața Vasile Milea, unde în semn de solidaritate vor fi lansate baloane albastre către înaltul cerului, după care se va merge în grup către Piața Primăriei Municipiului Pitești, unde vor fi împărțite  flyere/pliante trecătorilor de pe stradă.

Acțiunile au menirea de a conștientiza comunitatea cu privire la cauzele și nevoile persoanelor cu autism. Cu sprijinul autorităților locale, în semn de solidaritate, seara, clădirea Primăriei Municipiului Pitești, va fi iluminată în albastru – culoarea caracteristică Autismului .

De asemenea, Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș în parteneriat cu Teatrul Victoriei, Palatul Copiilor din Pitești și Scoala Gimnazială Tudor Vladimirescu Pitești vor organiza un spectacol caritabil  “Zâmbet în Autism”  moderat de doamna Prof. Corina Alina Voicilă, la orele 13:00, în sala Teatrului Victoriei (fostul Cinema Sebastian Papaiani), pe bază de invitație (contravaloare – 15 lei pentru copil și 25 lei pentru adulți).

Fondurile strânse cu ocazia distribuirii/vânzării invitațiilor cu prilejul spectacolului caritabil “Zâmbet în Autism”  au caracter de donație și vor fi folosite pentru continuarea proiectului „Ore De Terapie Gratuite”. Invitațiile se pot procura de la Palatul Copiilor Pitești (Prof. Corina Voicilă: tel.0765362810), Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu (Nr.tel.0745085048)  și de la sediul asociației (Nr.tel. 0742020158).

Distribuie