Marius Nicolaescu despre drumul expres Pitești-Mioveni: “Ne omoară birocrația, hârțogăraia”

Andri
2 Min Read
Marius Nicolaescu despre drumul expres Pitești-Mioveni: “Ne omoară birocrația

Marius Nicolaescu, vicepreședintele CJ Argeș, a explicat azi la un post local de televiziune în ce stadiu se află realizarea drumului expres Pitești-Mioveni. Consiliul Județean se ocupă de lucrare, după ce Ministerul Transporturilor nu a fost în stare să facă nici măcar studiul de fezabilitate. Din păcate, lucrarea este doar la stadiul de idee, mai exact, “SF-ul”- cum spune vicele Nicolaescu, referindu-se la studiul de fezabilitate- nefiind încă făcut. Se pare că Nicolaescu preferă firmele argeșene, pentru că “nu prea își pot permite să nu fie serioase”.

“Deocamdată lucrăm la caietul de sarcini pentru realizarea SF-ului. Cum va arăta, va fi de SF intrarea în Pitești, foarte spectaculoasă. Cel mai mult ne omoară birocrația aceasta, sau hârțogăraia. Ministerul a spus că dacă îl fac dumnealor va dura foarte mult timp, noi fiind puțin mai mobili decât dânșii. Sperăm ca în cursul anului viitor să avem SF-ul gata. Următoarea procedură va fi încheiera contractului de către minister și demararea procedurii pentru licitație, pentru proiectare și execuție. M-aș bucura să câștige firmele din județul Argeș, vorbim despre un patriotism local și economic, până la urmă. Nu prea își pot permite societățile din Argeș să nu fie serioase”, a declarat Marius Nicolaescu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat ieri, în comisiile parlamentare, la dezbaterea bugetului pe 2023, cum a ajuns drumul expres pe mâna Consiliului Județean Argeș. „Pe Piteşti – Mioveni, a existat o licitaţie câştigată de o companie care să realizeze studiul de fezabilitate. Acea companie ne-a anunţat în urmă cu două luni că doreşte să rezilieze, şi am şi făcut acest lucru. Am semnat anul acesta 54 de protocoale prin care am descentralizat anumite lucrări mai simple către autorităţile publice locale. Unul dintre ele este acesta: am descentralizat această lucrare către Consiliul Judeţean Argeş. Sunt cei care se vor ocupa de acest proiect, ministerul plătind şi decontând tot ceea ce se întâmplă pe acest lot”, a spus Grindeanu.

Distribuie