Marcel Ciolacu- vizită în Israel. Sute de români vor să plece din Fâșia Gaza

Andri
1 Min Read

Prim-ministrul Marcel Ciolacu efectuează marţi o vizită în Israel, unde urmează să aibă o întrevedere cu omologul său, Benjamin Netanyahu, au precizat surse guvernamentale pentru Agerpres.

Ciolacu este primul prim-ministru care vizitează Israelul de la atacurile fără precedent din 7 septembrie ale grupării Hamas.

Șeful Executivului de la Bucureşti va fi însoţit de ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi de cel al Apărării, Angel Tîlvăr.

Vizita are loc în contextul în care pe teritoriul Israelului şi în Fâşia Gaza se află cetăţeni români care au solicitat să fie repatriaţi în România. Nu mai puțin de 240 de români au cerut sprijinul autorităților române pentru a putea pleca din Fâșia Gaza- o enclavă de doar 360 kmp, dar cu peste două milioane de locuitori.

Punctul de trecere  Rafah dintre Fâșia Gaza și Egipt încă este închis marți dimineață, iar ajutorul umanitar rămâne pe partea egipteană. Nici palestinienii, nici cetățeni străini sau cu dublă cetățenie nu au putut ieși din Fâșia Gaza- puternic bombardată de armata israeliană.

Distribuie