Marcel Ciolacu anunță jihadul bugetar: “Cei care se joacă Solitaire trebuie să plece!”

Andri
2 Min Read
Marcel Ciolacu anunță jihadul bugetar: “Cei care se joacă Solitaire trebuie să plece!”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă cu ministrul Finanțelor Marcel Boloș, că Guvernul a pregătit peste 50 de măsuri pentru reducerea cheltuielilor în sistemul bugetar. El spune că este prima reformă „reală” în acest sens și că bugetarii “care merg la serviciu de zeci de ani să se joace Solitaire” trebuie să plece. De asemenea, Ciolacu a spus că “nu putem continua cu cea mai mare impozitare pe muncă din UE la cei cu venituri mici”.

Iată principalele declarații ale premierului Ciolacu:

“Am avut întâlnire cu secretarii de stat, cu șeful ANAF, despre ordonanța de urgență pe care o vom promova privind reducerile de cheltuieli din sistemul bugetar. Sunt peste 50 de măsuri. Ele au fost discutate și în coaliție.

Vorbim de prima reformă reală în sistemul bugetar. E pentru prima oară când un guvern își asumă o astfel de abordare.

Sunt măsuri cu efecte imediate, și măsuri cu efecte indirecte, precum cele 200.000 de locuri vacante, care au și efecte indirecte.

Cei care merg la serviciu de zeci de ani să se joace Solitaire, să caute în altă parte acest mod de a munci. Sunt peste 50 de sporuri. Este incredibil unde a ajuns acest fenomen.

Sunt plafoane în privința sporurilor. Nu putem avea sporuri mai mari decât salariuld e bază. Nu putem avea pensii speciale mai mari decât veniturile, mai mult – să te și pensionezi la 42-45 de ani.

Îmi asum reforma sistemului bugetar. Ea trebuia făcută de mult timp.

Nu putem continua cu cea mai mare impozitare pe muncă din UE la cei cu venituri mici. E o diferență prea mare între impozitarea muncii și impozitarea capitalului.

Îmi asum în totalitate aceste reforme, chiar dacă ele deranjează anumite persoane.”

Distribuie