Maia Sandu a discutat cu Joe Biden la Varșovia: „Moldovenii doresc să rămână parte a lumii libere”

Andri
2 Min Read
Maia Sandu a discutat cu Joe Biden la Varșovia: "Moldovenii doresc să rămână parte a lumii libere"

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis miercuri că a discutat marţi, la Varşovia, cu preşedintele american Joe Biden despre consecinţele războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova. Maia Sandu a fost prezentă marți la discursul lui Biden de la Castelul Regal din Varşovia în care preşedintele american s-a referit şi la situaţia complicată din Republica Moldova, cerând aplauze pentru preşedintele țării.

„La invitaţia Preşedintelui SUA, Joe Biden, am participat la evenimentul public de la Varşovia, acolo unde domnia sa a susţinut un discurs istoric care a marcat un an de la începerea războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei. După adresarea sa, am discutat cu Preşedintele american despre consecinţele războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova şi despre eforturile noastre de a menţine pacea şi ordinea publică în ţară”, a scris Maia Sandu pe contul său de Facebook.

„I-am transmis Preşedintelui Biden că moldovenii îşi doresc să rămână parte a lumii libere, să trăiască în siguranţă şi să-şi realizeze visul de a adera la Uniunea Europeană şi i-am mulţumit pentru sprijinul important oferit de către SUA pentru dezvoltarea economică şi transformarea democratică a ţării noastre”, a adăugat ea.

„Am folosit ocazia acestei întâlniri pentru a-i transmite Preşedintelui Statelor Unite ale Americii că, în situaţia dificilă în care ne aflăm, cu un război la hotar, avem nevoie şi mai mult de sprijinul SUA pentru a ne consolida rezilienţa economică (…) Prietenii noştri americani ne-au fost alături încă din primii ani de Independenţă şi ne bucurăm să îi ştim în continuare alături de Moldova şi acum, în aceste vremuri complicate”, a mai scris Maia Sandu, adăugând că l-a invitat pe Joe Biden să viziteze din nou Republica Moldova. Joe Biden a vizitat Chişinăul la 11 martie 2011, în calitate de vicepreşedinte al administraţiei Barack Obama.

Distribuie