Magazinele Lidl- amendate de ANPC cu 7,5 milioane lei

Andri
2 Min Read

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (ANPC) a desfășurat, în ultimele zile, o amplă campanie de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în domeniu, în magazinele operatorului economic Lidl Discount SRL.

ANPC a verificat 295 locații ale Lidl din întreaga țară, conform unui comunicat de presă. În urma neregulilor constatate, comisarii ANPC au aplicat mai multe sancțiuni, 757 amenzi contravenționale în valoare de aproape 7,5 milioane de lei.

Măsura de oprire temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, a fost aplicată unor puncte de lucru situate în județele Ilfov, Bihor, Maramureș, Cluj, Alba, Brașov, Mureș, Arad, Constanța, Tulcea și municipiul București.

ANPC au aplicat următoarele sancțiuni:

-757 amenzi contravenționale în valoare de circa 7,5 milioane lei;

-113 avertismente;

-oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme, în valoare de peste 120.000 lei;

-oprirea temporara a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru 23 puncte de lucru;

-propunerea închiderii temporare a unității pe o perioadă de până la 6 luni, pentru 4 unități, din județele Botoșani, Galați și Giurgiu;

-propunerea închiderii temporare a unității pe o perioadă de la 6 luni la 12 luni pentru 7 puncte de lucru, din Regiunea București-Ilfov;

-propunerea emiterii deciziei de încetare a practicii comerciale incorecte pentru 43 unități.

Distribuie