MAE l-a chemat de urgență în țară pe ambasadorul în Austria, Emil Hurezeanu

Andri
1 Min Read
MAE l-a chemat de urgență în țară pe ambasadorul în Austria

La nivel diplomatic, relațiile dintrea România și Austria au sufeit o fractură care pare ireparabilă. Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că relațiile bilaterale dintre România și Austria vor scădea la nivelul însărcinatului cu afaceri externe.

„Trebuie subliniat relația bilaterală istorică cu Austria care până acum câteva zile decurgea cât se poate de bine și, dintr-o dată, s-a întors la 180 de grade. Prin MAE a fost chemat ambasadorul nostru la Viena pentru consultări, și în atare condiții, nivelul relațiilor diplomatice va scădea la nivelul însărcinatului cu afaceri al ambasadei noastre la Viena”- a spus Ciucă.

Ministerul Afacerilor Externe l-a chemat de urgență în țară pe ambasadorul în Austria, Emil Hurezeanu. Chemarea are legătură cu votul negativ pe care Austria l-a dat României în privința aderării la spațiul Schengen. MAE anunță: „Este un gest politic care subliniază poziția României de dezacord ferm cu conduita Austriei și indică decizia de diminuare a nivelului actual al relațiilor cu acest stat”.

Distribuie