MAE confirmă: Niciun român pe lista celor care pot părăsi Fâșia Gaza!

Andri
2 Min Read

Israelul a fost de acord cu deschiderea Trecerii Rafah, după 3 săptămâni de negocieri, timp în care s-a bombardat în continuu. S-a întocmit o listă cu aproximativ 500 de persoane care au primit șansa de a ieși din Fâșia Gaza spre Egipt. Din păcate, niciun cetățean român dintre cei 260 care au solicitat sprijinul autorităților să părăsească Fâșia Gaza nu se află pe listă!

Pe lângă cei 500 de oameni care au primit dreptul de a ieși, alte câteva mii de persoane s-au înghesuit la Trecerea Rafah, în speranța că vor putea părăsi Fâșia Gaza. Este vorba inclusiv despre cetățeni străini, care au făcut apeluri prin intermediul ambasadelor să poată părăsi zona.Totuși, armata israeliană controlează foarte atent fluxul de oameni și doar cei aflați pe listă pot ieși.

Lista include palestinieni care dețin, de asemenea, cetățenii japoneză, austriacă, bulgară, indoneziană, iordaniană, italiană, greacă, australiană și cehă. Există, de asemenea, o listă de persoane care lucrează pentru diferite ONG-uri și care au pașapoarte din Spania, Italia, Filipine, Haiti, Germania, SUA, Taiwan, Japonia, Austria, Mexic, Franța, Kenya, Nigeria, Australia, Africa de Sud, Armenia, Uganda, Ghana, Iordania, Sierra Leone, Ucraina, Republica Cehă, Noua Zeelandă și Australia.

“MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice de la Cairo si Tel Aviv, rămâne în strânsă legătură cu autoritățile israeliene și egiptene pentru evacuarea cetățenilor români și a familiilor acestora. Autoritățile egiptene și cele israeliene au dat asigurări că punctul de frontieră va continua să fie deschis pentru evacuări și în următoarele zile”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Distribuie