Lucrări mediocre în liceele piteștene. Primarul Gentea: “Directorul de la Odobescu a făcut un circ incredibil”

Andri
3 Min Read

Renovarea energetică a instituțiilor de învățământ din Pitești a fost făcută după un proiect “copy-paste”, conform declarațiilor consilierului local Cătălina Dumitrașcu, inspector școlar general adjunct în cadrul IȘJ Argeș. Ea a atras atenția, la ședința Consiliului Local de joi, asupra unor lucrări de slabă calitate, constructorii nedorind să se abată de la proiect- care a fost făcut prost de la început. Unul dintre cele mai grăitoare cazuri ar fi la Liceul Odobescu.

Primarul Gentea a declarat că știe despre stiuația de la Odobescu, unde directorul ar fi făcut “circ” săptămâna trecută, în cadrul unei discuții cu reprezentanții Primăriei, la care edilul nu a participat. Gentea susține însă că directorul liceului este… prea pretențios.

“Știu situația de la Odobescu, ideea este următoarea: conducerea unităților de învățământ din Pitești, am avut nenumărate discuții cu ei. Atunci când li s-a explicat la început proiectul, toată lumea a fost ultra încântată, după care domnul director de la Odobescu spre exemplu, săptămâna trecută, a adus președinta comitetului de părinți și a făcut un circ acolo incredibil, pentru că vroia cu totul și cu totul altceva. Toată lumea vrea să facă acum, la o renovare energetică, cum a fost la Armand Călinescu, dar a fost altceva acolo. Ei vor cu totul și cu totul altceva, că țevile sunt puse nu știu cum, Odobescu în primul rând. Pretențiile directorului cresc de la o zi la alta”- a spus primarul Gentea.

#Dumitrașcu: “Acum 60-70 de ani au reușit să ascundă țevile, acum sunt în mijlocul coridorului”

Consilierul PNL Cătălina Dumitrașcu, a atras atenția că proiectele sunt făcute “copy-paste” și că țevile pentru încălzire sunt lăsate pe pereți sau în mijlocul coridorului, adică mult mai prost și inestetic decât în urmă cu 60 de ani!

“Ar trebui să fie consultați și oamenii din școală. Acum 60-70 de ani am reușit să ascundem prin ziduri toate țevile prin care circulă căldura, iar acum țevile se află în mijlocul coridorului, nu sunt închise cumva. La Odobescu sunt paralel cu tavanul, în exteriorul clasei și se văd. Insist asupra modului cum sunt făcute aceste renovări. Știu discuțiile pe care le-ați avut, știu că s-a spus la un moment dat <<mi-e rușine să mă mai duc la domnul primar>>. Dar constructorul dă peste nas și spune în continuare că ăsta e proiectul. Vor și instalația electrică, așa cum se vrea și la școala Minulescu. Proiectele sunt făcute copy-paste, de la un liceu la altul, dar ar trebui adaptate. Nu putem lăsa țevile în mijlocul coridorului”- a spus în ședință Cătălina Dumitrașcu.

Distribuie