Lucrări de reabilitare de peste 13 milioane lei la Teatrul Așchiuță

Argeș Online
2 Min Read
Lucrări de reabilitare de peste 13 milioane lei la Teatrul Așchiuță

Luni a fost semnat contractul pentru începerea lucrărilor de consolidare și reabilitare a clădirii Teatrului pentru Copii și Tineret “Așchiuță”, secție a Teatrului “Al. Davila”. Clădirea teatrului “Așchiuță” a fost ridicată în anii 1920 și a avut de-a lungul timpului diferite funcțiuni, până în 1963 când a devenit Teatrul de Păpuși “Așchiuță”. De atunci nu s-a mai făcut nicio intervenție majoră, ci doar mici renovări și schimbări punctuale, de cele mai multe ori în detrimentul calității estetice și bunei funcționări a clădirii.

Pe lângă consolidarea structurii de rezistență, va fi amenajată o nouă sală de spectacol, prin adăugarea unui nivel de demisol. La nivelul podului, prin mansardare, se vor amenaja șase cabine pentru actori. În același timp, prin aceste modificări, suprafața utilă a clădirii va fi mărită de la 358 mp la 588 mp. Teatrul va fi dotat și cu echipamente tehnice moderne. De asemenea, se intenționează să se realizeze și un spațiu de recreere, de genul unei cafenele și cofetării tematice.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 14 luni de la data primirii ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea investiției este de 13,6 milioane lei cu TVA, constructorii fiind SC ZEST WIND SRL (lider de asociere) și SC VECTRUM SOLUTIONS SRL.

Distribuie