Liderii SUA, UK, Germaniei, Franței și Italiei susțin Israelul și condamnă terorismul Hamas.

Argeș Online
2 Min Read
Liderii SUA

Liderii Statelor Unite, Regatului Unit, Germaniei, Franței și Italiei au emis o declarație comună exprimându-și „sprijinul ferm și unit al Statului Israel și condamnarea noastră categorică față de Hamas și actele sale teroriste revoltătoare”.

„Țările noastre vor sprijini Israelul în eforturile sale de a se apăra și de a-și proteja poporul împotriva acestor atrocități. Mai mult, subliniem faptul că acesta nu este un moment pentru ca orice partid ostil față de Israel să exploateze aceste atacuri în căutarea unui avantaj”, afirmă președintele SUA, Joe Biden, primul ministru al Regatului Unit, Rishi Sunak, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, președintele Franței, Emmanuel Macron și primul ministru al Italiei, Giorgia Meloni, în declarația comună.

„Toți recunoaștem aspirațiile legitime ale poporului palestinian și sprijinim măsuri egale de justiție și libertate atât pentru israelieni, cât și pentru palestinieni. Dar să nu ne înșelăm: Hamas nu reprezintă aceste aspirații și nu le oferă palestinienilor altceva în afară de teroare și vărsare de sânge”, afirmă liderii.

„În zilele următoare, vom rămâne uniți și coordonați, împreună ca aliați și ca prieteni comuni ai Israelului, pentru a asigura că Israelul este capabil să se apere și să creeze în cele din urmă condițiile pentru o regiune din Orientul Mijlociu pașnică și integrată”, spun aceștia. „Facem clar că acțiunile teroriste ale Hamas nu au nicio justificare, nicio legitimitate și trebuie condamnate universal”.

Distribuie