Lider PNL cere revocarea conducerii ANRE: “Subminează statul român!”

Andri
2 Min Read
Lider PNL cere revocarea conducerii ANRE: “Subminează statul român!”

Într-o intervenție la Digi24, europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a cerut revocarea conducerii ANRE. Reacția sa vine după ce ANRE a atenționat Guvernul că ordonanța de urgență privind plafonarea și compensarea prețurilor din energie riscă să aducă României o procedură de infringement din cauza limitării prețului la producători și că ar putea duce la ieșirea din piață a anumitor furnizori.

”Domnii de la ANRE subminează statul român, autoritatea premierului și a celor cinci miniștri care au semnat ordonanța. Domnul Chiriță de la ANRE se cam joacă cu focul, cu răbdarea tuturor românilor, dar mai ales cu piața de energie. Vă spun un lucru: domnii de la ANRE au participat la toate discuțiile din coaliția de guvernare. La 18:07 și-a dat avizul și și-a pus semnătura pe această ordonanță. Este absolut incredibil, ANRE subminează statul român, lovește în credibilitatea primului ministru.

Mai mult decât atât, luni solicit în calitate de prim-vicepreședinte PNL o întâlnire de urgență și punerea pe ordinea de zi a revocării întregului Consiliu. Există și un precedent în acest sens pentru că în Spania s-a ajuns la desființarea ANRE și reînființarea ei. Răbdarea mea s-a încheiat în privința ANRE, arată extrem de clar că nu servește interesul cetățeanului, nu respectă premierul, nu respectă piața de energie”, a declarat Rareș Bogdan.

Distribuie