Lider de sindicat: “Nu facem grevă nici pentru PSD, nici pentru PNL”

Andri
2 Min Read
Lider de sindicat: “Nu facem grevă nici pentru PSD

Preşedintele Federaţiei sindicatelor din educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a afirmat că unii îi acuză pe sindicalişti că fac grevă în favoarea PSD, alţii că o fac în favoarea PNL, precizând că această manifestare a fost declanşată de nemulţumirile acumulate în sistem de peste 30 de ani.

“În ultima vreme, atât domnul Ciolacu, cât şi domnul Ciucă şi nu numai, tot felul de experţi în probleme de mişcări sociale şi de educaţie puneau o întrebare foarte tranşantă: ”De ce faceţi grevă taman acum când se schimbă Guvernul, când situaţia ţării este foarte delicată?” Unii vin şi ne acuză că ”Faceţi grevă în favoarea PSD-ului”, alţii că ”Faceţi grevă în favoarea PNL-ului”. Mesajul nostru este foarte clar: nu facem grevă nici pentru PSD, nici pentru PNL, pentru niciun partid. Nu ne interesează de aşa ceva. Este vorba de nemulţumirile acumulate în sistem de peste 30 de ani, este vorba de subfinanţarea sistemului, este vorba de statutul social al personalului care lucrează în sistemul de învăţământ preuniversitar, s-a ajuns la o limită, iar clasa politică, din păcate, nu se bucură de credibilitate în faţa colegilor noştri.

(…) Când au început discuţiile, a fost o intervenţie a domnului prim-ministru, surprinzător ea a apărut deja în presă şi foarte rapid au început să curgă reacţiile colegilor noştri din ţară. Colegii noştri din ţară ne-au spus să transmitem Guvernului că nu sunt asistaţi social, cer o salarizare decentă. Când vorbim de salarizare decentă, ne referim la toate categoriile de personal nedidactic, didactic, auxiliar didactic, didactic de predare, colegii care ocupă funcţii de conducere, îndrumare şi control”, a afirmat liderul de sindicat Marius Nistor luni, la Prima News.

Distribuie