Lider de sindicat despre cerealele din Ucraina: “Situația este critică. Ministrul Transporturilor face orice pentru ucraineni”

Andri
2 Min Read
#image_title

Fermierii și transportatorii de cereale din Bulgaria au protestat luni în apropierea punctelor de frontieră Giurgiu, Ruse, Negru Vodă şi Vama Veche, unde au existat restricții de circulație. În acest timp, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoș Frumos, a condamnat atitudinea autorităților române în privința cerealelor ucrainene și susține că fermierii români „pierd peste un miliard de euro” doar în 2023, iar situația este „critică”.

Întrebat despre protestele anunțate de fermierii români din cauza situație cu cerealele ucrainene, dar și despre prețurile mari, Dragoș Frumosu a declarat: „Situația este critică. În momentul de față, fermierii, numai dacă ne referim la anul 2023, pierd peste un miliard de euro, ceea ce este anormal în condițiile în care alte state, Polonia, Ungaria, interzic vânzarea produselor agricole de către Ucraina pe teritoriul țărilor lor. În schimb, în România, lucrurile astea se întâmplă în continuare”, a adăugat președintele Sindalimenta, la B1 Tv.

Președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară se întreabă, retoric, de ce președintele Iohannis și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care încurajează importul de cereale din Ucraina, nu își iau salariile din țara vecină.

„Noi avem pierderi uriașe și ne gândim să compensăm pierderile fermierilor în condițiile în care aceștia sunt supuși unor traume financiare de mai bine de un an de zile, timp în care, am spus-o de nenumărate ori, președintele României declară că va face orice să salveze agricultura Ucrainei. Pe de altă parte, ministrul Transporturilor face orice ca să mărească spațiul de transport al cerealelor ucrainene și el spune că va dubla această cantitate de export, în condițiile în care în Deltă se vor întâmpla astfel de lucruri pe canalele noastre și se vor lua măsurile necesare. Mă întreb de ce acești oameni nu își iau salariul din Ucraina”, a mai spus președintele Sindalimenta, Dragoș Frumos.

Distribuie