Cosmin Petrescu reîncălzește ciorba Molivișu. A redepus un proiect deja depus!

Andri
3 Min Read
Cosmin Petrescu reîncălzește ciorba Molivișu. A redepus un proiect deja depus!

Încă din mai 2021 liberalii argeșeni se lăudau că Guvernul a adoptat o hotărâre “pentru aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier național, cu compensare, de către Primăria comunei Arefu a terenului în suprafață de 3,0730 ha, în vederea realizării obiectivului <>”.  Președintele PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu, susține însă că a depus ieri (!) din nou proiectul la Ministerul Turismului, într-o acțiune 100% de ochii lumi. Adevărul este că navetistul Petrescu, care petrece mai mult timp pe la București decât prin Argeș, nu stăpânește deloc subiectul și încearcă să se cațere pe un proiect născut mort din fașă. De altfel, Petrescu a fost activat politic de noua conducere PNL Argeș, fiind un ilustru necunoscut în Curtea de Argeș și în politică.

Astfel, de pe vremea Guvernelor Orban și Câțu se tot încerca resuscitarea proiectului eșuat al pârtiei de schi. Povestea este însă mult mai veche. Inițial, ADI Molivișu s-a format în  2009, iar din 2012 a fost cooptat în asociere și Consiliul Județean Argeș, alături de trei Primării din nordul județului. Un proiect cu finanțare europeană, de 80 milioane de lei, a fost ratat, pentru că lucrările nu au fost realizate la timp. Și de acolo toate eforturile ulterioare ale Consiliului Județean de a ține în viață proiectul au fost inutile- prima și cea mai mare problemă fiind lipsa unui drum decent de acces, care să facă legătura între Transfăgărășan și locația pârtiei de schi.

“Astăzi am redepus proiectul pentru domeniul schiabil de la Molivișu.  Împreună cu Adrian Dăscălescu și Gabriel Dica – Președinte ADI Molivișu am avut o discuție la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, cu dl ministru Constantin-Daniel Cadariu despre domeniul schiabil de la Molivișu. A fost o discuție extrem de importantă și aplicată referitoare la pașii următori și șansele de a avea intr-un final și noi, la Argeș, un domeniu schiabil! Mulți vor spune că este un proiect terminat, dar eu cred cu tărie, că dacă există dorința, putem  repune pe direcția bună acest proiect atât de important pentru Argeș”- a declarat marți Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș.

Dincolo de declarațiile politicianiste, oricine are simțul realității își dă seama că nu va exista o pârtie de schi la Molivișu, ușor accesibilă turiștilor. Iar proiectul ratat inițial de conducerea PSD a Consiliului Județean nu va fi niciodată resuscitat de un politician  dornic doar să puncteze la capitolul imagine.

Distribuie