Adjuncta IȘJ, Cătălina Dumitrașcu, laudă o inițiativă a parlamentarilor USR

Andri
2 Min Read
Adjuncta IȘJ

Cătălina Dumitrașcu, director adjunct al Inspectoratului Școlar Județean și consilier local PNL Pitești a “salutat” miercuri, într-o conferință de presă, „inițiativa” șefei de la partid, Alina Gorghiu, privind distanțarea sălilor de jocuri de noroc de școli. Ce nu spune doamna Dumitrașcu este că inițiativa nu aparține parlamentarilor PNL, Alina Gorghiu anunțând de curând doar că va susține, la vot, în Parlament, proiectul de lege.

“Salut inițiativa doamnei președinte a Senatului, Alina Gorghiu, privind distanța jocurilor de noroc față de școli. În mediul rural, în centrul comunității se află primăria, școala și magazinul sătesc- unde de cele mai multe ori se află și jocurile de noroc. Sperăm ca prin această modificare legislativă să aducem siguranța elevilor și să combatem dependența de jocurile de noroc”, a spus Cătălina Dumitrașcu.

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a anunțat luni că a semnat o propunere legislativă   privind modificările OUG 77/2009 pentru organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc (L859/2022). Idee aparține însă deputaţilor USR Diana Stoica şi Filip Havârneanu, care anunţau în noiembrie 2022 că au depus în Parlament un proiect de lege pentru eliminarea sălilor de jocuri de noroc din apropierea şcolilor, locurilor de joacă pentru copii, dar şi a centrelor culturale, spitalelor şi bisericilor. Proiectul inițial propunea ca interdicţia să fie pe o rază de 300 de metri faţă de acestea.

Distribuie