Lege promulgată pentru accesul cu prioritate al gravidelor la casierii, ghișeuri și în parcări

Andri
1 Min Read

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind accesul cu prioritate pentru femei gravide, precum şi pentru persoane însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani, transmite Administraţia Prezidenţială. Actul normativ are ca obiect reglementarea accesului cu prioritate pentru femeile însărcinate sau persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani la casieriile sau ghişeele entităţilor publice şi private, precum şi la serviciile oferite de acestea.

De asemenea, în spaţiile de parcare aparţinând instituțiilor publice şi private, precum şi în spaţiile de parcare organizate de către acestea, dacă numărul locurilor de parcare este mai mare de 10, vor fi amenajate, rezervate şi/sau semnalizate minimum 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puţin de două locuri, pentru parcarea mijloacelor de transport folosite de către femeile gravide, precum şi de către persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani.

Totodată, „orice persoană care este martoră directă a încălcării prevederilor prezentei legi poate sesiza organele abilitate”.

Amenzile pentru nerespectarea prevederilor încep de la 200 lei şi pot ajunge până la 10.000 lei

Distribuie