Lasconi a făcut iureș la Comitetul Politic USR: “Întreaga conducere să își dea demisia!”

Andri
4 Min Read

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a făcut show la Comitetul Politic al USR, din weekend. Ședința a fost convocată înaintea evenimentului de duminică, de lansare a candidaților Alianței Dreapta Unită (USR, PMP și Forța Dreptei) la alegerile europarlamentare.

Lasconi a spus că la un scor de sub 20% la europarlamentare, întreaga conducerea USR, ]n frunte cu C[t[lin Drulă, ar trebui să-și dea demisia. De asemenea, Lasconi a propus un răgaz de 30 zile pentru ca cei din USR “să se lămurească care e treaba cu alianța”. De asemenea, Lasconi a spus că candidatul USR la prezidențiale ar trebui desemnat cu votul fiecărui membru de partid și a recunoscut că “a primit un șut în fund” de pe lista candidaților partidului la europarlamentare, unde, pentru puțin timp, a fost pe primul loc.

Declarațiile din ședință ale primăriței, citată de Digi24, au fost extrem de tăioase.

“Comitetul Politic este un for foarte important. Aici se decide construcția politică din 2024, un an foarte greu. Toate dezbaterile, toate propunerile vor fi aici, dacă vor avea curajul mulți dintre voi să le facă. Trebuie privite cu foarte mare responsabilitate. Cât contați? Pentru conducere, vă spun acum.

Câți dintre voi ați primit un document despre alianța pe care v-au cerut să o validăm? Eu nu spun c-o alianță nu este bună, dar care este respectul față de noi – Comitetul Politic? Așa că, propun 3 lucruri. Dacă la alegerile europarlamentare vom avea un scor sub 20%, întreaga conducere să își dea demisia.

Doi, amânarea cu 30 de zile a acestei decizii, pentru alianță, ca să lămurim și noi care e treaba cu ea.

Trei, foarte important, candidatul USR pentru funcția de președinte al României să fie ales cu votul fiecărui membru al USR. Așa mi se pare normal. Aș vrea să avem dezbateri, să votați asta. Să aveți curajul de a face asta.

Am mai auzit o metaforă în partid cum că contează valul ălă, știți, valul de dinainte de alegeri, de sus-jos. Noi putem să facem valul, dar important e cum ne va prinde – cu trei bărcuțe eșuate sau pe-un transatlantic. Am spus că rufele murdare se spală-n familie. După ce am primit un șut în fund, pe românește, de pe lista de europarlamentare, un singur lucru am cerut, să am o discuție cu Biroul Național. De 3 luni aștept asta. Și, când mi s-a spus că va fi posibil, nu m-a mai sunat absolut nimeni.

Genul ăsta de decizii luate de sus în jos, genul ăsta de lipsă de respect pentru un membru de partid, nu mai zic că suntem o echipă, nu ne aduce decât apatie. Cine, Doamne, iartă-mă, o să mai lipească afișe în campanie, dacă suntem tratați așa? Într-o zi ești uliu, în alta cioară”, le-a spus, duminică, Elena Lasconi colegilor din USR.

Distribuie