Klaus Iohannis: “Lupta poporului ucrainean este și lupta noastră!”

Andri
2 Min Read
Klaus Iohannis: “Lupta poporului ucrainean este și lupta noastră!”

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj la un an de la începerea războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei în care afirmă că România va continua să sprijine Ucraina şi poporul ucrainean atât timp cât va fi nevoie, fiind „angajamentul ferm” al ţării noastre.

„Vom continua să ajutăm Ucraina şi poporul ucrainean atât timp cât va fi nevoie. Este angajamentul ferm al României. Războiul ne-a mai învăţat o lecţie, cea a solidarităţii şi unităţii. Împreună am arătat că suntem puternici şi ne opunem agresiunii ruse. Această bătălie trebuie să fie câştigată de Ucraina, iar Rusia trebuie să răspundă pentru crimele comise şi pentru vieţile distruse. Dragi ucraineni, nu sunteţi singuri! Aveţi în România un prieten de nădejde, care vă sprijină în această luptă nedreaptă! Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să contribuim la victorie şi la construirea unui viitor mai bun, în pace! România este şi va fi alături de Ucraina!

(…) Lupta poporului ucrainean este şi lupta noastră! Încă din prima zi, România a fost alături de poporul ucrainean, iar românii au arătat întregii lumi ce înseamnă să oferi sprijin şi să îţi deschizi uşa casei pentru femeile şi copiii care şi-au pierdut căminul, să îi ajuţi cu inima deschisă pe toţi cei care fug din cauza ororilor războiului. Ne-am mobilizat cu toţii, cetăţeni şi autorităţi, să răspundem rapid şi să sprijinim Ucraina în marea sa provocare”, a declarat Iohannis.

Distribuie