Kazakhstan se angajează să impună sancțiuni împotriva Rusiei

Argeș Online
2 Min Read
Kazakhstan se angajează să impună sancțiuni împotriva Rusiei

Berlin, Germania – Președintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev, a declarat fără echivoc că Kazahstanul va respecta sancțiunile impuse Federației Ruse. Anunțul a venit în urma discuțiilor sale cu cancelarul german Olaf Scholz, în Berlin, conform informațiilor furnizate de APA.

Tokayev a asigurat partea germană că Kazakhstan a fost în contact cu organizațiile relevante pentru a se asigura respectarea regimului de sancțiuni. A subliniat că nu ar trebui să existe preocupări din partea germană cu privire la orice acțiuni potențiale menite să evite regimul de sancțiuni.

„Am stabilit contacte solide cu organizațiile relevante pentru a garanta respectarea deplină a regimului de sancțiuni. Cred cu tărie că nu ar trebui să existe îndoieli sau preocupări din partea Germaniei cu privire la orice încercare de a ocoli aceste sancțiuni”, a subliniat președintele Tokayev.

Măsura luată de Kazahstan de a impune regimul de sancțiuni împotriva Rusiei reprezintă o evoluție semnificativă în peisajul geopolitic actual. Această decizie evidențiază nu doar angajamentul Kazahstanului de a susține normele internaționale, ci și voința sa de a se alinia cu puterile occidentale.

„Frontiera dintre Rusia și Kazakhstan a fost meticulos delimitată și verificată. Acest acord a fost confirmat oficial și ratificat de parlamentele ambelor națiuni”, a afirmat președintele Tokayev.

Declarațiile făcute de președintele Tokayev sunt susceptibile să fie bine primite de către Germania și alte națiuni occidentale, care au monitorizat îndeaproape situația din regiune. Angajamentul Kazahstanului de a impune sancțiuni împotriva Rusiei nu doar întărește legăturile sale cu aliații occidentali, ci și transmite un mesaj clar de susținere a eforturilor internaționale de a aborda comportamentul Federației Ruse.

Sursa:apa.az
Distribuie